Champagne Besserat de Bellefon, Epernay


Besserat de Bellefon
Champagne Besserat de Bellefon on üks väiksemaid suurte šampanjamajade hulgas ( “Maison de Champagne”) , asutatud aastal 1843 Ay linnakeses.
Kuulsa Pariisi restorani La Samaritaine de Luxe´i soovil loodi 1930 – ndal aastal uut tüüpi , pehmem , kreemisem ja väiksema mulliga (“low pressure“) šampanja, mis sobib hästi gurmeetoitudega ning mille poolest on Besserat de Bellefon kuulus ka tänapäeval. See stiil on siiani Besserat de Bellefoni tunnuseks ning seetõttu on ka kaasajal paljude tipprestoranide, sealhulgas 250 Michelini tähtedega restorani joogikaardil Besserat de Bellefoni shampanjad.
Champagne Besserat de Bellefon on ka kuulsate muusemite Louvre´i ja d´Orsay ametlik shampanja. 2016-ndal aastal International Wine Challenge konkursil Londonis hinnati Besserat de Bellefoni shamanjasid kahe kuldmedali vääriliseks. ( Blanc de Blancs GRAND CRU ja Brut Vintage 2006)
Besserat de Bellefon Blanc de Blancs GRAND CRU valiti 2015 aastal paremuselt teiseks NV Blanc de Blanciks üldse!(Tasting Book)
http://www.bestchampagne.fr/best-100-champagnes-for-2015-announced-dom-ruinart-top-champagne

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga